UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські окупанти організовують в ОРДЛО антиукраїнські акції – розвідка

Для висвітлення пропагандистських заходів на тимчасово окуповану територію прибули представники росЗМІ.

Представники російських окупаційних "адміністрацій" організовують в тимчасово окупованих районах Донецької і Луганської областей масові антиукраїнські заходи, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України. До висвітлення заходів залучаються пропагандистські російські ЗМІ.

Так, у п'ятницю, 22 червня, у великих містах проводитимуться примусові антиукраїнські мітинги за участю мирних мешканців і військовослужбовців окупаційних військ.

"У такий спосіб окупаційна "влада" намагається перетворити річницю початку "Великої вітчизняної війни" на т.зв. "день вшанування пам'яті жертв обстрілів Збройних сил України", - розповідають розвідники.

Для проведення зйомок пропагандистських сюжетів на схід України прибули кореспонденти та знімальні групи провідних російських засобів масової інформації.

Як повідомлялося, російські куратори бойовиків доручили підконтрольним бандформуванням підготовку нової пропагандистської кампанії з дискредитації ЗСУ.

За планом, артобстріли житлових кварталів населених пунктів на підконтрольній Україні частині Донбасу видаватимуться за "провокації української армії". При штабі "1 армійського корпусу ДНР" вже розпочалося формування спецпідрозділу, який займатиметься підготовкою пропагандистських матеріалів.