UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські найманці вночі обстріляли КПВВ "Майорське" - ДПСУ

Постраждалих унаслідок обстрілу немає. Військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали.

Російські найманці обстріляли зі стрілецької зброї контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) "Майорське" на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил (ООС). Як повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України, бойовики здійснили обстріл сьогодні, 10 травня, близько 1 години ночі.

Незаконні збройні формування задіяли стрілецьку зброю з боку окупованої Горлівки у напрямку КПВВ та контрольного поста "Майорське". На цьому пості несуть службу прикордонники разом з військовослужбовцями Збройних сил. Постраждалих унаслідок обстрілу немає. Військовослужбовці перебували в укритті, вогонь у відповідь не відкривали.

Нагадаємо, що 30 квітня президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. З початком ООС на території Донбасу починає діяти особливий порядок допуску громадян.

Раніше учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України. Усі перемир'я, що передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.

Детальніше про перспективи деокупації/реінтеграції Донбасу читайте в матеріалі Олександра Пунтуса "Воювати по-новому" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".