UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські найманці різко знизили кількість обстрілів у зоні АТО

Під вогонь ледь не потрапила спеціальна місія ОБСЄ.

За підсумками сьогоднішнього дня підрозділи ЗСУ в Донбасі були обстріляні 25 разів з боку незаконних збройних формувань. Це в два рази менше, ніж днем раніше, передає прес-центр штабу АТО.

"Підконтрольні країні-агресору найманці вели обстріл позицій українських воїнів, використовуючи зброю великих і малих калібрів. Зокрема, вогонь з мінометів був спрямований у напрямку наших позицій в районах Авдіївки, Березового і Тарамчука. Оборону підконтрольних силам АТО територій тут ускладнювало застосування ворогом гранатометів, кулеметів великого калібру, протитанкових ракетних комплексів", – йдеться в повідомленні.

"Крім цього російські найманці неодноразово застосовували проти наших бійців зосереджений вогонь в напрямку Станиці Луганської, Кримського, Майорська, Верхньоторецького, Широкіно, Луганського і шахти "Бутівка", – відзначили в штабі.

Також повідомляється, що бойовики відкривали вогонь по позиціях українських військових поблизу Авдіївки в той час, коли в тому районі працювала спеціальна міссія ОБСЄ, в тому числі і перший заступник глави СММ Олександр Хуг.

Читайте також: Кількість обстрілів бойовиками позицій сил АТО в цьому місяці досягла рекордної позначки

Раніше повідомлялося, що сили АТО з допомогою СПГ-9 підбили БМП терористів під Новотроїцьким. Командування підрозділу готується представити до нагород бійців, які знешкодили бронетехніку.

При цьому найгарячішою точкою в зоні АТО залишається Авдіївка. Втрати російських військових в цьому районі бойових дій вже становлять десятки, а поранених – більше сотні.