UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська армія проводить маневри за кілометр від українського кордону

Російські військові проводять маневри в рамках навчань на відстані одного кілометра від українського кордону. Однак поки держкордон війська РФ не перетинали.

Російські війська не порушували український кордон у рамках маневрів у середу, проте Збройні Сили України готові до відбиття агресії, заявив в.о. міністра оборони України Михайло Коваль.

"Збройні сили України готові до відбиття будь-якої агресії. Кордони вони (російські війська) не порушували. Вчора були деякі маневри поблизу держкордону - ми провели відповідне реагування", - сказав Коваль у п'ятницю, 25 квітня, у Києві.

- Постпред України в ООН розповів про сотні російських танків біля кордону України

Керівник відомства уточнив, що під час маневрів російські війська здійснювали підхід колон до держкордону України на відстань до 1 кілометра, також здійснювали польоти авіації.

Як повідомляли, 24 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що у відповідь на антитерористичну операцію на сході Україні розпочалися навчання батальйонних тактичних груп загальновійськових з'єднань Південного і Західного військових округів РФ. !zn

Читайте також:

Росія нагадала світові, що РФ вже вводила свої війська в чужу країну, прикриваючись статутом ООН

На Радбезі ООН Україна попросила РФ залишити її у спокої

Постпред України про заяви Росії на Радбезі ООН: Важко коментувати неправду

Донецька облрада вимагає від влади припинити силові дії в регіоні