UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія зосереджує війська біля сухопутних кордонів України

Дані дії представників державної влади РФ можуть свідчити про підготовку російської сторони до вторгнення.

За інформацією ZN.UA у Державній прикордонній службі України, спостерігається скупчення військової техніки на території Російської Федерації поблизу державного кордону в межах Харківської, Луганської та Донецької областей.

Так, навпроти ділянки Харківського прикордонного загону:

- на залізничну станцію Лісники Воронезької обл. РФ прибуло 9 ешелонів військової техніки (БТР, БМП), які розвантажилися на території в/ч 63796 (артилерійські склади, які розташовані в районі населеного пункту Ліски);

- на стику відділів "Плетенівка" - "Жовтневе" на напрямку Бочково-Ленінське на відстані 1,5 - 2 км углиб Росії від кордону знаходиться 5 БТР, 2 автомобіля Урал і польова кухня. Прикордонні наряди РФ обмежують рух місцевих жителів в цьому напрямку.

ТАКОЖ: МЗС побоюються вторгнення в Україну через сухопутну ділянку кордону

Навпроти ділянки Донецького прикордонного загону:

- відділ прикордонної служби ФСБ РФ "Весело-Вознесенівка" піднятий по команді "Збір";

- у пункті пропуску "Весело-Вознесенівка - Новоазовськ" на в'їзд в Україну припинено рух автотранспорту російської реєстрації.

Навпроти ділянки Луганського прикордонного загону:

- місцевими жителями на напрямку Міллерово - Дяково в 3-4 км від державного кордону спостерігається скупчення військової техніки;

- в районі стику Луганської та Донецької областей в 2 км від державного кордону спостерігається скупчення військової техніки.

У той же час, за інформацією Генерального консульства України в Ростові-на-Дону, губернатор Ростовської області РФ віддав розпорядження щодо розгортання в Куйбишевському районі таборів (місць) для прийому біженців з України.

Дані дії представників державної влади РФ можуть свідчити про підготовку російської сторони до можливого вторгнення на територію України через сухопутний кордон. !zn

Читайте також:

ЧФ РФ поставив ультиматум українським військовим: здатися до п'яти годин ранку вівторка