UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рибалка Федорович з потопленого російськими прикордонниками судна повертається до України

Захист Федоровича зміг домогтися повернення на Батьківщину захопленого російськими прикордонникам українського рибалки.

Українського рибалку Олександра Федоровича звільнено російською стороною з підписки про невиїзд, про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс в середу.

"Завдяки зусиллям української сторони його звільнено і він вже прямує додому",- саказал він.

Як повідомлялося, 17 липня близько 18.00 в Азовському морі у районі російського с. Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби Росії. Риболовецьке судно перекинулося, в результаті чого загинули чотири українці, одного вдалося врятувати. Врятований українець Федорович 19 липня був прооперований.

Прокуратура Маріуполя (Донецька обл.) відкрила кримінальне провадження щодо інциденту в Азовському морі. Маріупольською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері відомості за даним фактом його внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) КК України. Розслідування доручено проводити слідчому відділу лінійного відділу на станції Маріуполь Управління МВС України на Донецькій залізниці.

2 серпня стало відомо, що слідча частина УМВС України на Донецькій залізниці відпрацьовує інформацію про можливе здійснення пострілів російськими прикордонниками в українських рибалок. "Інформація про здійснення пострілів російськими прикордонниками відпрацьовується. Направленио запит на надання правової допомоги у компетентні органи Російської Федерації", - повідомила начальник слідчої частини УМВС України на Донецькій залізниці Тетяна Губенко. !zn

Читайте також:

РФ відмовилася проводити спільне розслідування потоплення російськими прикордонниками українських рибалок

Російський суд відмовився відпускати вцілілого українського рибалку Федоровича додому

Генпрокуратура хоче допитати російських прикордонників, що потопили рибалок