UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія збирається відправити в Донбас черговий "гумконвой"

В уряді РФ розглядають звернення бойовиків "ДНР" і "ЛНР" з проханням про "екстреному гуманітарне сприяння".

Уряд Російської Федерації розгляне звернення громадськості Луганської та Донецької областей з проханням про наданні екстреного гуманітарного сприяння.

Як повідомили в прес-службі відомства, "уряд РФ надходять звернення представників громадськості Луганської і Донецької областей, в яких йдеться про ситуації в регіоні надзвичайної соціально-економічну ситуацію, що межує з гуманітарною катастрофою".

"В результаті бойових дій порушено функціонування об'єктів інфраструктури життєзабезпечення населених пунктів, жителі відчувають гостру нестачу продовольства, питної води, медикаментів і предметів першої необхідності. Зруйновано велику кількість установ охорони здоров'я і освіти, не працюють комунальні та енергетичні служби. В умовах наближення зимового періоду відсутня можливість для організації опалювального сезону", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Расмуссен назвав російський "гуманітарний конвой" прикриттям для військових операцій

Перший "гуманітарний конвой" Росія відправила в Україну 22 серпня. Тоді вантажівки перетнули кордон без згоди української влади і без супроводу представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Другий конвой в'їхав на територію України, окуповану російською армією, 13 вересня.

Третій конвой у складі близько 200 вантажівок 20 вересня перетнув російсько-український кордон. Зміст "гуманітарної допомоги" не було перевірено.

24 вересня заступник глави МНС Росії Володимир Степанов заявив про те, що російська сторона збирає черговий "конвой гуманітарної допомоги" жителям Донбасу. За його словами, гуманітарний вантаж буде формуватися з урахуванням майбутньої зими.