UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія заслала в місію спостерігачів ОБСЄ своїх розвідників під прикриттям – ІС

Бойовики здійснюють обстріл позицій сил АТО з метою провокації їх на відповідні дії.

Російсько-терористичні війська в Донбасі продовжують активні обстріли позицій сил АТО і цивільних об'єктів (використовуючи при цьому стрілецьку зброю, гранатомети, зенітні установки ЗУ-23-2, 82-мм і 120-мм міномети, РСЗВ і штатне озброєння БМП-2 та БТР-80) з метою провокації українських військ на відповідне застосування важких озброєнь з наступною фіксацією, в тому числі так званими "наглядовими групами" СММ ОБСЄ, повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"У складі даних "спостережних груп" відзначається присутність громадян РФ, у тому числі представників військової розвідки, що працюють під дипломатичним" прикриттям", - пише він.

Крім того, протягом доби бойовики силами піхотних груп відразу на декількох ділянках уздовж лінії розмежування зробили спроби зблизитися з передовими позиціями сил АТО, відкриваючи вогонь і намагаючись змусити відступити підрозділи українських військ.

Раніше журналістка ТСН Ганна Бока повідомила, як один із членів місії у вільний від патрулювання час проводив ще і пропаганду за "русский мир" городянам на Луганщині. Потім виявилося, що людина не тільки член місії, але і спецназівець Головного розвідуправління РФ. Однак спочатку на камеру він зізнавався в любові до України. А вже пізніше погрожував журналістам за зйомку. У звіт в ОБСЄ заявили, що відповідальність за спостерігачів несуть країни, які делегували кандидатів у місію.

Пізніше повідомлялося, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні звільнила свого співробітника, який працював у Сєвєродонецьку Донецької області, через порушення кодексу поведінки організації. Але тоді зазначалося, що місія прийняла такі заходи, оскільки поведінка зазначеного спостерігача, ймовірно, під дією алкоголю, було явним порушенням Кодексу поведінки ОБСЄ.