UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія відправила на схід України 84-й "гумконвой"

У МЗС зазначили, що Москва знову порушила суверенітет України та Мінські домовленості.

Російська Федерація відправила на тимчасово окуповану територію Донбасу черговий так званий "гуманітарний конвой". Прес-секретар МЗС України Катерина Зеленко на своїй сторінці в Twitter зазначила, що Кремль знову порушив суверенітет України та Мінські домовленості.

"Черговий псевдогуманітарний конвой контрабанди з держави-агресора незаконно перетнув державний кордон України. Кремль вкотре порушив суверенітет України та Мінські домовленості: будь-яка гумдопомога повинна поставлятися в рамках міжнародного механізму", - написала Зеленко.

Черговий псевдогуманітарний конвой контрабанди з держави-агресора незаконно перетнув державний кордон України. Кремль вкотре порушив суверенітет України та Мінські домовленості: будь-яка гумдопомога має лоставлятися в рамках міжнародного механізму.

- Kateryna Zelenko (@KaterynaZelenko) 21 грудня 2018 р.


Раніше ТАСС повідомив про те, що МНС Росії направило на схід України 84-у автомобільну колону, серед 400 тон вантажу нібито дитячі продуктові набори, медичне майно, медикаменти та новорічні подарунки. У російському агентстві відзначили, що це остання колона з "допомогою" для Донбасу цього року.

Зазначимо, що ввіз так званого "гумконвою" з РФ здійснюється з грубим порушенням норм міжнародного та українського законодавства, а також узгоджень з Міжнародним комітетом Червоного Хреста. Українські бійці повідомляли, що обстріли їхніх позицій посилюються щоразу, як бойовики отримують підкріплення з так званими "гумконвоями" РФ.

У свою чергу тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан заявив, що Росія маскує так звані "гуманітарні конвої" для військових поставок в окупований Донбас.