UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія продовжує нарощувати чисельність військ на кордоні

До Брянської області прибувають нові підрозділи російських військ.

Російське угрупування військ на кордонах з Україною збільшилося за рахунок прибуття нових підрозділів і частин у Брянську область Росії. Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

"Російське угрупування військ на наших кордонах стало наростати за рахунок прибуття нових підрозділів і частин у Брянську область Росії. Раніше ми бачили скупчення військ на території Ростовської області, на півночі їх було значно менше. Це означає, що Путін готує вторгнення відразу по всьому нашому "східному фронту" - від Чернігова до Донецька", - підкреслив Тимчук.

"Що цікаво, 23 березня міжнародні спостерігачі здійснили інспекційний політ над прикордонними територіями РФ. На цей час Москва дещо відвела війська від кордонів у Ростовській області, а у Брянській їх і так тоді було небагато. Тільки інспектори відлетіли - війська полізли до кордону, як таргани. Загалом, треба було бути повним лохом, щоб вірити Кремлю", - сказав він.

"Єдине, що обнадіює той факт, що Збройні Сили України на сьогодні встигли перегрупуватися, наші прикордонники взяли під серйозний контроль за кордон, спецслужби активно нейтралізують російську "п'яту колону" в наших східних областях. Все це загрожує серйозно зіпсувати плани Кремля", - підкреслив Тимчук.

ТАКОЖ: РФ пообіцяла США, що російські війська не перетнуть український кордон

Нагадаємо, сьогодні повідомляли, що в напрямку півночі Криму висунулася колона російської техніки, на якій перевозять захоплені українські танки Т-64б. Як повідомив начальник кримського медіа-центру Міноборони України Владислав Селезньов, "в даний час у напрямку на північ Криму рухається колона з 10 тралів РФ, на яких перевозять танки Т-64б з 36 складу бригади берегової оборони (с.Перевальне). Колона йде у супроводі авто ДАІ".

Окрім того, у напрямку з півночі Криму у бік Сімферополя в районі н.п. Гвардійське рухається колона з 50 одиниць техніки, в т.ч. БТР, "Тигри", паливозаправники і авто з особовим складом на борту.

Нагадаємо, за даними українських дипломатів, у Брянській області до кордонів з Чернігівської області напередодні прибули два ешелони - це 60 вагонів і платформ - з особовим складом та військовою технікою Збройних сил Росії. Активно придивляються до нашої території і з повітря. На кордоні з Україною вже розгортають медпункти. !zn

Читайте також:

США спішно підсилюють стеження на російському напрямку

В Конгресі США закликають дати Україні зброю

Прикордонники зафіксували за добу 40 випадків польотів безпілотників РФ поблизу українського кордону