UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія поверне Україні ще п'ять захоплених у Криму кораблів ВМС

Три буксири буде виведено зі Стрілецької бухти, а також тральщик і рейдовий катер буде виведено з бази "Новоозерна".

Росія передає Україні ще п'ять кораблів ВМС, захоплених пыд час анексії Криму. Про це 20 травня заявив учасник російсько-українських переговорів депутат законодавчих зборів Севастополя Дмитро Бєлік.

"Сьогодні три буксири буде виведено зы Стрілецької бухти, а також тральщик і рейдовий катер буде виведено з бази "Новоозерная". Ті кораблі, які вони просять, сьогодні-завтра отримають",- сказав Бєлік.

За його словами, кораблі передають за вже відпрацьованою схемою.

"Буксири Чорноморського флоту доводять їх до територіальних вод, де на кораблі пересідають українські екіпажі", - розповів Бєлік.

Раніше виконуючий обов'язки міністра оборони України Михайло Коваль пояснив, що Росія повертає кораблі ВМС, оскільки вона не визнає анексію Криму, і тому юридично не може привласнити їх як військовы трофеї.

За його словами, станом на 13 травня, виведено 18 з 70 кораблів ВМС.

Нагадаємо, 12 травня в Одесу з Криму прийшли три судна ВМС України, зокрема, корабель управління "Славутич", протичовнові корвети "Луцьк" і "Тернопіль", а також ракетний корвет "Придніпров'я". Раніше в Одесу перебазували кораблі ВМС України "Донбас" і "Кіровоград", ракетний катер "Прилуки", танкер "Фастів" і судно розмагнічування "Балта". !zn

Читайте також:

Понад 50 кораблів ВМС України перейшли під контроль Росії

Повернення українських кораблів з Криму відкладено

Росія зібралася повернути Україні лише застарілі БТР, БМП і танків у Криму