UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія не виводить війська з Донбасу, а здійснює ротацію - РНБО

З території України, як правило, відводять штатні підрозділи. Замість частин, які відійшли, з РФ приходять нові.

Частина російських підрозділів дійсно вийшли з контрольованої бойовиками території на сході України, але їх замінили нові сили, які прибули з території Росії, заявили в Раді нацбезпеки та оборони.

"Противник здійснює ротацію живої сили. Зокрема, з одного боку зафіксовано часткове виведення російських підрозділів, в той же час, за оперативними даними, за минулу добу через пункт пропуску Ізварино у напрямку Луганська зафіксовано рух п'яти колон техніки загальною чисельністю близько 80 одиниць. Левова частка цієї техніки - це автомобілі та автобуси з особовим складом і боєприпасами", - повідомив у вівторок на брифінгу в Києві спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Таку діяльність він назвав повноцінною ротацією. "Те, що звідси (з території Донбасу - ред.) хтось їде, це не означає, що вони покидають Україну, і ніхто їх не зміняю, оскільки є інформація, що прибувають нові сили", - підкреслив він.

За словами спікера РНБО з території України, як правило, відводяться штатні підрозділи Збройних сил РФ.

"Це може означати кілька речей. Може бути, це незадоволення перебуванням на території України, оскільки це незаконно - ми розуміємо, що в Росії йде рух матерів і тих, хто виступає проти присутності російських військ на території України. Це може бути і якийсь бунт або прояв невдоволення з-за перебування на території України, і прийнято рішення замінити цих людей", - припускає Лисенко.

В прес-центрі штабу АТО вранці у вівторок, 25 листопада повідомили, що на підконтрольних бойовикам територіях відзначається зменшення кількості підрозділів військ Російської Федерації. Всього Україну залишили більше тисячі російських солдатів.