UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія намагається вербувати українських чиновників, суддів і депутатів – голова СБУ

Вербування йде, щоб не тільки мати інформацію, але і намагатися формувати громадську думку, впливати на політичні процеси в Україні.

Російські спецслужби продовжують активно вербувати представників всіх гілок влади в Україні, заявив глава СБУ Василь Грицак.

"Росія використовує будь-які механізми, щоб втручатися в наші справи, і, звичайно ж, для неї є пріоритетом вербування топових чиновників, правоохоронців, суддів, депутатів", - сказав Грицак в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Пре цьому він підкреслив: "Чим більше збільшується рівень нашого протидії, тим більше зростають зусилля Росії для агентурного проникнення в органи влади нашої держави".

Відповідаючи на запитання, чи можна очікувати нових затримань подібного роду, Грицак сказав: "Переконаний, що так".

Як повідомлялося, 21 грудня СБУ затримала посадову особу Секретаріату Кабінету міністрів Станіслава Єжова за підозрою у роботі на російські спецслужби. У його обов'язки входив переклад зустрічей глави Кабміну з іноземними делегаціями. Згідно з даними слідства, Єжова завербували під час тривалого закордонного відрядження.

Як повідомили в СБУ, затриманий помічник-перекладач прем'єр-міністра України Станіслав Єжов збирав інформацію про зарубіжні поїздки українського прем'єра за завданням Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації.