UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія має припинити постачання зброї в Україну, якщо не хоче санкцій Заходу - держдеп США

Представник Держдепартаменту США стурбована, що Росія продовжує переміщати свої сили на кордон з Україною.

Якщо Росія не хоче санкцій Заходу, то має припинити відправку зброї і бойовиків в Україну. Про це повідомила офіційний представник Держдепартаменту США Джен Псакі на брифінгу у Вашингтоні, інформує Радіо Свобода.

"Якщо Росії не подобаються введені проти неї санкції та їхній вплив, тим більш продуктивною для Росії відповіддю було б припинення відправки зброї і бойовиків в Україну. Це, на нашу думку, є найбільш адекватною відповіддю, яку може дати Росія", - зазначила Джен Псакі.

Офіційний представник Держдепартаменту США переконана, що Росія має зробити висновки з вже застосованих до неї Заходом обмежувальних заходів.

Також Джен Псакі заявила, що додаткові російські війська продовжують прибувати на кордон з Україною, переміщаючись у східні регіони.

За її словами, чисельність стягнутих Росією на кордоні військ важко вирахувати, але факт такої поведінки Росії беззаперечний і США заявляє про свою стурбованість з цього приводу.

"Росія продовжує переміщати свої сили на кордон з Україною. У нас немає конкретних цифр, чисельність військ важко порахувати. Але безперечним є те, що російські війська продовжують прибувати, за чим ми уважно стежимо, і є, як і раніше стурбовані", - сказала Псакі.

Раніше у Держдепартаменті США заявили, що підтримують дії влади України щодо наведення ладу на сході країни. !zn

Читайте також:

США планують продовжити тиск на Москву

Операції силовиків на Донбасі мають "стриманий і помірний характер", вважають у держдепі США

США закликали Росію відновити переговори з Україною по газу