UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія дала ляпаса ЄС, визнавши вибори "ДНР" і "ЛНР" - Більдт

Карл Більдт заявляє про явне порушення Кремлем Мінських домовленостей

Колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт засудив визнання офіційною Москвою результатів виборів в "ДНР" і "ЛНР", назвавши це явним порушенням Мінських угод і ляпасом Заходу.

Екс-міністр підтримав офіційну заяву Федерики Могерини на посаді Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки про те, що "вибори" 2 листопада на Донбасі незаконні і нелегітимні. Пізніше він додав: "Заява Москви щодо фейкових виборів на Донбасі повністю протилежна. Явне порушення Мінських угод".

And the Moscow statement on fake Donbass elections is totally contrary. Clear violation of Minsk agreement. //t.co/p5KIMIrJjD

- Carl Bildt (@carlbildt) November 3, 2014

Раніше Більдт писав: "Якщо Кремль визнає ці фейкові вибори Донбасу - це ляпас ЄС і всім, хто підтримував і вірив у Мінські угоди".

If Kremlin recognises these fake Donbass elections it's a slap in the face of the EU and all that supported and believed in Minsk agreement.

- Carl Bildt (@carlbildt) November 2, 2014

На поточний момент Росія - єдина держава, яка визнала псевдовибори в "ЛНР" і "ДНР".

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв про те, що так звані "вибори" в окупованих районах Донецької та Луганської областей не мають нічого спільного з волевиявленням людей і грубо порушують Мінські домовленості.