UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російським диверсантам незаконно видають українські паспорти та посвідки на проживання – ZN.UA

Державна міграційна служба вже визнала недійсними сотні серій паспортів та інших документів.

Джерело ZN.UA в Міністерстві внутрішніх справ України повідомило, що у захоплених окупантами містах ворог почав незаконно видавати офіційні документи України - паспорти і посвідки на проживання - російським військовим, насамперед розвідникам і диверсантам, використовуючи при цьому бланки документів захоплених місцевих підрозділів Державної міграційної служби України.

Реагуючи на такі дії ворога, Державна міграційна служба вже визнала недійсними бланки паспортів громадянина України, а також посвідок на постійне і тимчасове проживання - йдеться про сотні серій паспортів та документів.

Виявлені факти підступних дій ворога є ще одним свідченням порушення міжнародних конвенцій про правила ведення бойових дій, які чітко розрізняють категорії військових (комбатантів) і цивільних людей, забороняючи військовим зі зброєю ховатися під цивільне населення.

Читайте також: Окупанти РФ готуються бомбити Одесу – Зеленський

Раніше Україна звернулася до ЄСПЛ із заявою про введення попередніх заходів відповідно до Правила 39, що дозволяє Суду видати наказ на адресу будь-якої держави-учасниці Європейської конвенції з прав людини на час розгляду скарги про порушення цієї конвенції.

Також прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан заявив про те, що готовий якнайшвидше розпочати розслідування російського вторгнення в Україну.