UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російських військових з Бучі повертають в Україну - ГУР

Без ротації їх перекидають на інший напрямок.

Російська 64-та мотострілецька бригада 35-тої загальновійськової армії РФ, військовослужбовці якої чинили масові вбивства та звірства щодо населення в Бучі, планує повернутись в Україну. Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони, російське командування не проводитиме ротацію особового складу цього підрозділу, а знову відправляє його на передову.

Станом на 4 квітня бригаду вивели з України в Білорусь і вона перебувала поблизу міста Мозир. При цьому до 6 квітня особовий склад мають доправити залізницею до російського Бєлгорода і повернути на фрон в одну з «найгарячіших» точок, орієнтовно – харківський напрямок.

При цьому в розвідці зазначають, що російські підрозділи, що покидають зону бойових дій, зазвичай отримують набагато більше часу на відновлення та відпочинок.

Такий крок може свідчити про два варіанти розвитку подій:

- на 64-ту бригаду очікують «спеціальні завдання» щодо залякування жителів інших населених пунктів України за зразком Бучі та повторення геноциду українців інших містах

- їх перекидають для швидкої «утилізації» непотрібних свідків - на таку ділянку фронту, де у них не буде шансів залишитися живими, щоб унеможливити надання свідчень у майбутніх судах.

При цьому в розвідці зазначають, що особовий склад підрозділу масово опирається поверненню в Україну, однак командування погрожує їм трибуналом.

«Рапорти на звільнення не приймаються до розгляду», - зазначили в ГУР.

Читайте також: Масові вбивства в Бучі можуть повторитись у дуже великих масштабах – голова HRW

Лише за три дні з території визволеної Київщини вивезли 410 тіл убитих мирних жителів – чоловіки, жінки, діти. Загиблі від осколків снарядів і куль, випущених окупантами впритул, закатовані, зв’язані по руках, зґвалтовані на очах у батьків і дітей…

Колись затишна маленька Буча перетворилася на другу «Сребреницею», а загадкова руzька душа під пісні Лепса попрямувала до Пекла. Найкращий день, який тепер може настати, – покарання воєнних злочинців. Але для того, щоб це сталося, потрібно виконати дві умови. Які? Про це розповідає Інна Ведернікова у статті «Розлюднення Росії. Хто і як документує звірства «руського міра» в Бучі» в ZN.UA.