UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський суд вдруге оштрафував чоловіка, який розповів про сон з Зеленським

Чоловік "дискредитував СВО".

Суд російського міста Чита вдруге оштрафував чоловіка за "дискредитацію російських військових" після переказу сну, в якому той зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. При цьому перший штраф чоловік отримав у грудні. Про це повідомляє російське ЗМІ "Медиазона".

Центральний районний суд Чити виписав чоловікові два штрафи в розмірі 35 тисяч рублів за статтею про "дискредитацію" російської армії. Причиною стало інтерв'ю для телеканалу "Дождь" і ВВС News, де той розповів про такий самий штраф у грудні за пост із переказом сну про Володимира Зеленського.

"На мене написали два доноси дві різні жінки: одна з Примор'я, інша начебто з Чити. Одній не сподобався мій ефір на "Дожде". Іншій не сподобалося відео від "ВВС" в моїй стрічці. Обидва доноси будуть адміністративками", — розповідав громадянин Росії.

Читайте також: За два місяці в Росії завели майже дві тисячі справ про «дискредитацію» армії

Як відомо, третього грудня жителя Чити звинуватили в "дискредитації" армії за історію в Instagram про сон із президентом України. За словами автора посту, він попросив зробити із Зеленським селфі, але на цьому сон обірвався. У російській ФСБ визнали цей пост, а також п'ять інших - "дискредитацією" ЗС РФ.

Раніше в Росії вирішили перевірити співачку Пугачову за статтею про "дискредитацію армії".