UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російський солдат переїхав командира танком, звинувативши у втратах батальону

Під Макаровом їхнє угруповання втратило щонайменше половину особового складу.

Під Макаровом на Київщині російськи військовий звинуватив свого командира у втратах батальйону та загибелі друзів та переїхав його танком, повідомив журналіст Роман Цимбалюк. 

“Військовослужбовець танкового батальйону 37 ОМСБр звинуватив у загибелі друзів-колег по службі командира бригади полковника Медведєва Юрія. Вибравши зручний момент, під час бою, переїхав танком командира, що стояв поруч, пошкодивши йому обидві ноги”, - написав Цимбалюк у Facebook.

Щоправда полковник Медведєв не загинув, а був госпіталізований до лікарні на території Білорусі, і навіть  нагороджений “орденом мужності”.

Загалом дві БТГр 37 окремої мотострілецької бригади (в/ч 69647, Кяхта) під час боїв у районі Макарова Бучанського району Київської області із понад 1500 військовослужбовців втратили близько 50% особового складу та ще багато солдатів отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Читайте також: У Київській області заборонили відвідування лісу

Селище Макарів та інші наседлені пункти Бучанського району Київської області стали епіцентром бойових дій на підступах до столиці. Багато населених пунктів зазнали серйозних руйнувань. У деяких з них досі промишляють ворожі війська.