UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські загарбники вбили вже 223 дитини в Україні — Офіс генпрокурора

Поранено понад 408 дітей.

Станом на ранок 5 травня 2022 року більше ніж 631 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення РФ. За офіційними даними загинуло 223 дитини, поранено понад 408, повідомляє Офіс генпрокурора.

«Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях», - наголосили в Офісі генпрокурора.

За даними ювенальних прокурорів, найбільше дітей постраждало у Донецькій області - 139, Київській - 116, Харківській - 95, Чернігівській - 68, Херсонській - 46, Миколаївській - 44, Луганській - 37, Запорізькій - 27, Сумській - 17, у м. Києві - 16, Житомирській - 15.

Внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів збройними силами РФ українських міст та сіл пошкоджено 1 607 закладів освіти, 121 з них зруйновано повністю.

Читайте також: Amnesty International буде допомагати МВС розслідувати воєнні злочини РФ

Російські окупаційні війська навмисно тероризують та вбивають цивільних громадян в Україні всупереч міжнародному гуманітарному праву. Про це заявила під час засідання Ради Безпеки ООН постійна представниця Великої Британії Барбара Вудворд.

Порушення Росією міжнародного права та прав людини після 24 лютого такі серйозні й очевидні, що РФ стала учасницею кількох нових справ у міжнародних судах.

Про справи, відкриті в цих інстанціях за фактом воєнної агресії Російської Федерації проти України, читайте у статті Ольги Кучмієнко «Війна в Україні: чому міжнародне право лишається ефективним механізмом покарання агресора».