UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські військові знищили один із символів Сєвєродонецька — Гайдай

У Сєвєродонецьку йдуть запеклі бої, а Лисичанськ окупанти обстрілюють із великого калібру, що пробиває бетон.

У ході бойових дій у місті Сєвєродонецьк російські окупанти повністю знищили один із його символів — Льодовий палац спорту. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

За його словами, будівля згоріла внаслідок ворожих обстрілів.

“5000 сєвєродончан більше не відвідають концерт на кращій сцені міста… Рашисти закидали Льодовий снарядами. Лід, фігурне катання, хокей, волейбол, спортивна школа, концерти, випускні — майже 50 років історії спортивного та культурного розвитку нашого Сєвєродонецька… Вщент…” — написав Гайдай.

Перед цим він розповів, що в місті продовжуються запеклі бої. Однак зазначив, що втрати військ РФ там значно перевищують втрати українських сил. 

Зокрема, за інформацією голови ОВА, загарбники відтягнули з Сєвєродонецька підрозділи з бурятами через великі втрати особового складу.

“Мруть як мухи. Рашисти забрали залишки бурятів з Сєвєродонецька, бо ті не витримують боїв з українськими захисниками… Буряти відступили, бо значно слабші за наших захисників”, — наголосив Гайдай.

Читайте також: ЗСУ зможуть "зачистити" Сєвєродонецьк від окупантів за два-три дні, якщо отримають далекобійну зброю – Гайдай

Він додав що, російські військові також потужно обстрілюють Лисичанськ, зокрема, використовуючи зброю великого калібру, що пробиває бетон і робить небезпечним перебування навіть в укриттях. Водночас, безпосередньо в місті та на його околицях бої не йдуть.

Очільник ОВА уточнив, що наразі бойові дії тривають в Сєвєродонецьку, населених пунктах Гірської громади та в напрямку Попасна-Комишуваха. 

Крім цього, за словами Гайдая, окупанти можуть знову спробувати форсувати Сіверський Донець.

“Зараз спекотна погода — вода в річці Сіверський Донець впала. Ми зараз дуже уважно дивимося на переміщення росіян. Тому що, можливо, захочуть ще раз зробити десь переправу і перекинути особовий склад та техніку знову через річку”, — розповів голова Луганської ОВА.

Читайте також: Голова ОВА: Війська РФ вбили чотирьох людей у Луганській області, шість мирних жителів — поранені

Раніше Генштаб ЗСУ повідомив, що українські захисники успішно відбили ворожий штурм на північно-західній околиці Тошківки, яка розташована неподалік Сєвєродонецька.