UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські війська починають панікувати: у Зеленського назвали причини

Там зазначають, що повернути свої території ми зможемо лише військовим шляхом, "ніяка дипломатія, ніякі мінські нові формати нам не допоможуть". 

Радник голови ОП Михайло Подоляк зауважив, що українці, які наразі перебувають на тимчасово окупованих територіях, розповідають, що у російської армії починаються панічні настрої. Детальніше цю ситуацію він прокоментував в ефірі телемарафону

"Російська армія, як тільки у нас з’явилися HIMARS, почала панікувати. Чому? Логістичні центри та центри боєкомплектів - під ударом, центри тактичного прийняття рішення - під ударом. Тобто, все це викликає панічні настрої (у російських окупантів - ред.) і це все відчувають люди на місцях. Вони розуміють, що буде все інакше", - пояснив Подоляк.

Він додав, що росіяни не вкладають гроші ні в підприємства, ні в інфраструктуру на територіях, які їм вдалося тимчасово окупувати. 

"Для пропаганди вони приїжджають, як голова мінстрою РФ Файзулін, кажуть -  ми будемо розбудовувати тут одне, друге, третє…ми будемо тут багатоквартирні будівлі будувати, наприклад, відбудовувати Маріуполь. Але, туди російські гроші взагалі не йдуть. Тому, що росіяни точно знають, що вони ці території не зможуть втримати. Тому, вони туди сьогодні нічого не вкладають, а роблять постановку,- сказав Подоляк. - Безумовно ми працюємо через певні технології з людьми, які знаходяться на окупованій території. Ми доводимо їм інформацію. І до речі, там немає, взагалі практично немає проросійських настроїв – це не 2014 рік". 

При цьому Подоляк впевнений, що відвоювати свою територію у України вийде лише збройним чином. 

"Ніяка дипломатія, ніякі Мінські нові формати нам не допоможуть. Це головне і це треба розуміти. Нам потрібно бути свідомим того, що тільки військовим шляхом ми доведемо, що Російська Федерація не має ні юридичних, ні де-факто, ніяких інструментів для того, щоб впливати на ці території (тимчасово окуповані - ред.)", - акцентував Подоляк.

Читайте також: FT: Війна в Україні змінить те, як Захід закуповує зброю

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на саміті лідерів Великої сімки (G7) закликав зробити великий крок до припинення війни до кінця року. 

Глава Міноборони Олексій Резніков також сподівається, що вже цього року українці почнуть успішну контрнаступальну кампанію, яка призведе до змін на фронті на нашу користь.

Правду про війну читайте в інтерв'ю Інни Ведернікової з військовим аналітиком Агілом Рустамзаде для ZN.UA.