UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські розвідувальники намагалися прорватися на північ України, їх зупинили

Зі сторони РФ були залучені розвідувальні дрони та наземні групи. 

У Державній прикордонній службі повідомляють, що дві групи ворожих розвідувальників намагалися прорватися в Україну з напрямку Сіверщини. У пресслужбі ДПСУ зазначають, що росіян зупинили. 

"На сіверському напрямку прикордонники зупинили просування розвідки противника", - йдеться у повідомленні.

Прикордонних розповідають, що окупанти намагалися вдень провести розвідку позицій Сил оборони з допомогою безпілотника. 

"По ворожому коптеру відкрили вогонь та збили", - зазначили в ДПСУ.

Також групи наземної розвідки намагалися підійти до українських спостережних постів. Їх захисники також зупинили. 

 

***

Варто зауважити, що Генштаб вже не вперше повідомляє про те, що повторний наступ з Білорусі можливий, в тому числі й на Київ. Ця загроза нікуди не зникала, навіть попри те, що в березні окупанти втекли з півночі. Про дії на території РБ, які можуть свідчити про чергову ескалацію, повідомляють і в розвідці, і в Міноборони. Проте всі в один голос повторюють й інше - все це можливі сценарії, але наразі сил для цього у росіян немає. Проте не виключено, що вони можуть почати їх накопичувати. Про це українців обіцяють попередити. 

Читайте також: Генштаб: Наступ з Білорусі можливий, але не Київ цікавить Росію найбільше

Нагадаємо, риторика про ймовірний повторний наступ на Україну з Білорусі знову посилилася після одного зі зведень Генштабу. У ньому ЗСУ попередили, що загроза такого розвитку ситуації почала зростати. Ба більше, там зауважили, що цього разу наступ може розвиватися у напрямку на захід білорусько-українського кордону. 

Та очільник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що наразі ресурсів для наступу ні на Київ, ні на Волинь з Білорусі немає. Він зазначив, що РФ перекинула на територію республіки не багато військових, натомість вона продовжує вивозити звідти техніку.