UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські пропагандисти «засвітили» на ЗАЕС військову техніку, марковану літерою Z

Це є грубим порушенням міжнародного права.

Російські загарбники, які вже пів року використовують як щит Запорізьку атомну електростанцію в окупованому Енергодарі, завезли в приміщення ЗАЕС військову техніку із літерами Z і це зафіксували на відео. Її бачили і члени делегації МАГАТЕ, які 1 вересня приїхали оглянути ЗАЕС. Про це повідомили аналітики InformNapalm.

«Російські пропагандисти, знімаючи, як представники МАГАТЕ пересуваються всередині ЗАЕС, засвітили російську військову техніку з маркуванням Z. Розміщення озброєння та техніки на ЗАЕС грубо порушує норми міжнародного права, – сказано в повідомленні InformNapalm. – Чекаємо тепер звітів від МАГАТЕ, яке вочевидь не зможе "закрити очі" і не побачити факти, враховуючи наявні відеодокази».  

К слову, члены делегации МАГАТЭ не могли ее не заметить, ведь на видео видно, что они ходили прямо мимо нее.

InformNapalm раніше публікував відеопідтвердження того, що росіяни зберігають на ЗАЕС військову техніку та боєприпаси. Проте тоді багато російських користувачів, переглянувши відео, засумнівались, що воно не фейкове.

 

«Тож сьогодні пропагандисти Росії самі випадково показали, що інформація і відео були цілком достовірні», – додають в InformNapalm.

Читайте також: В ОП здивовані тим, що візит МАГАТЕ на ЗАЕС тривав лише дві години

Нагадаємо, співробітник ЗАЕС назвав цирком візит місії МАГАТЕ на захоплене підприємство. Представники МАГАТЕ під час інспектування Запорізької АЕС, за його словами, спілкувались із працівниками лише у присутності російських військових та представників «Росатому». Приватних розмов з персоналом вони не мали.

Додамо також, як заявив президент України Володимир Зеленський, попри попередні домовленості російські окупанти не пустили на ЗАЕС незалежних журналістів, а лише російських пропагандистів.