UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські пропагандисти поширюють фейк про вилучення дітей в українських біженців у Європі

Дітей вилучають ніби то за те, що вони повільно, або, навпаки, швидко їдять

Окупанти продовжують поширювати фейки та дезінформацію про Україну, зокрема вилучення дітей в українських біженців у Європі – повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД) РНБО.

Так, за інформацією ЦПД російські пропагандистські медіа поширюють дезінформацію про вилучення дітей в українських біженців у Європі: «дітей вилучають за те, що вони не доїдають порції, які їм дали, або, навпаки, - швидко їх з’їдають, за дуже сильну емоційну прив’язаність до батьків, за те, що мама голосно сварить дитину».

Також поширюється фейк про фільтраційні табори в Україні.

«ЗМІ РФ з посиланням на російські силові структури повідомили, що «українцям-донощикам, які «здають» своїх друзів, родичів чи знайомих, виплачують винагороду у розмірі $100, а затриманих відправлять до так званих фільтраційних таборів для подальшої детальної перевірки СБУ», - зазначають у ЦПД.

Ще один фейк стосується знищення посівів.

За даними ЦПД РНБО колаборант-«керівник» тимчасово окупованих територій Запорізької області розповсюджує наступну дезінформацію: «ЗСУ ведуть цілеспрямоване знищення посівів сільгоспкультур на території Запорізької області шляхом обстрілів полів, при цьому витрачаючи дефіцитні боєприпаси».

Читайте також: Омбудсмен розповів, що окупанти роблять з викраденими українськими дітьми

Раніше в мережі поширювався фейк про швидке усиновлення сиріт в Україні.