UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські окупанти збільшили угруповання своїх військ на території України на одну БТГ — Генштаб ЗСУ

Також Росія наростила сили на Бахмутському напрямку за рахунок переміщення БТГ.

Генеральний штаб Збройних сил України зафіксував зміни в бойовому й чисельному складі російських військ, що перебувають на території України. Зокрема, загарбники посилили своє угруповання однією додатковою батальйонною тактичною групою зі 138-ї окремої мотострілецької бригади Західного військового округу РФ. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Також ворог зміцнив свої сили на Бахмутському напрямку, перемістивши одну БТГ зі складу оперативного резерву з району Куп'янська Харківської області до Первомайська.

Крім цього, РФ ввела в райони Комишувахи й Попасної на Луганщині окремі підрозділи 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, які вже відновили свою боєздатність.

У районі тимчасово захопленого Мелітополя Запорізької області окупанти розмістили комплекс радіоелектронної боротьби, щоб протидіяти українським технічним засобам розвідки.

Читайте також: Окупанти обстріляли багатоповерхівку в Миколаєві: п'ятеро поранених

Водночас, ворог продовжує нести значні втрати у війні проти України. Зокрема, за наявними даними, у місті Бєлгороді й області росіяни залучають додаткових медпрацівників з інших частин РФ на роботу з пораненими військовими.

За інформацією Генштабу, українські військовослужбовці завдали втрат російським окупантам під час їхньої спроби здійснити наступ на напрямках Василівка – Яковлівка й Василівка – Берестове. 

ЗСУ також відбили штурм окупантів у Тошківці Луганської області та відкинули росіян у районі Долини Донецької області.

Раніше депутат Ізюмської міськради Максим Стрельник заявив, що захисники України звільнили села Співаківка та Заводи, розташовані по обидва боки річки Сіверський Донець.