UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські окупанти запускають по Україні іранські дрони ще однієї моделі – Повітряні сили

Йдеться про меншу версію Shahed-136.

Російські окупаційні війська продовжують атакувати територію України дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136, а також стали застосовувати менші безпілотники під назвою Shahed-131. Військові РФ нанесли на них позначку "Герань-1", повідомив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат під час брифінгу.

"Ми бачимо, по-перше, застосування БпЛА Shahed-136. А зараз ще й застосовують (росіяни – ред.) Shahed-131 – це уже менша версія. Ті вони маркують як "Герань-2", а це "Герань-1" – менший дрон. Ми розуміємо всі прекрасно, що це обидва дрони іранського виробництва", – розповів він.

Такий безпілотник може летіти на відстань до 900 кілометрів, а його система дозволяє змінювати траєкторію під час польоту. Маса бойової частини дрона становить 15 кілограмів.

Читайте також: Президент України розповів, скільки РФ отримала нових дронів-камікадзе від Ірану

Ігнат також зазначив, що останнім часом загарбники стали запускати по нашій державі ударні безпілотники Shahed переважно вночі, оскільки в цей час "немає візуальної прив'язки до цілей" для тих засобів, якими можна знищувати БпЛА. Йдеться, зокрема про стрілецьку зброю, зенітні гармати й великокаліберні кулемети.

Раніше повідомлялося, що в понеділок, 19 грудня, росіяни здійснили найбільший за кількістю випущених дронів-камікадзе Shahed обстріл території України.