UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські окупанти вбили українського військового, ще одного поранили

Вже вдруге за останні кілька днів бойовики обстрілюють території цивільного населення. 

Прокремлівські окупаційні війська на сході України відкрили вогонь по околицях населеного пункту Піски. Через це загинув один український військовий, ще одного поранили. Про це повідомляє пресслужба оперативно-тактичного угрупування "Схід". 

"Сьогодні, 7 серпня, російські найманці, підступно порушуючи вимоги Мінських домовленостей, застосували протитанкову керовану ракету по автокрану, який надавав допомогу місцевим жителям щодо відновлення пошкодженої цивільної інфраструктури у населеному пункті Піски, - йдеться в повідомленні. - Внаслідок ураження один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув. Ще один військовий дістав поранення. Стан здоров’я воїна – середньої важкості".

Зазначається, що російські окупанти вже не вперше обстрілюють об'єкти цивільної інфраструктури. Останній раз це було 5 серпня, коли вони відкрили вогонь по Красногорівці. Тоді з допомогою протитанкових гранатометів бойовики пошкодили жилий п'ятиповерховий будинок та цивільний автомобіль. Тоді ж було тяжко поранено місцевого жителя.

Того ж дня через обстріли окупантів було пошкоджено сільськогосподарські угіддя та дорогу поблизу населеного пункту Грицівка.  

Читайте також: Мир в Донбасі на 90% залежить від Путіна - Зеленський

27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил оголосили старт повного і всеосяжного припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

3 березня пропагандистські ЗМІ окупантів поширили заяву так званої «народної міліції "ДНР"» щодо отримання «дозволу на ведення "превентивного вогню" на придушення і знищення вогневих точок ЗСУ».

За час перемир'я в зоні ООС загинули понад 50 українських військових.

11 лютого президент Володимир Зеленський і глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявили, що з початку 2021 року російські окупанти посилили обстріли, і перемир'я в Донбасі фактично не діє. Дії РФ у Києві розцінюють як тиск на ТКГ і зрив Мінських домовленостей. Пропозицію Кравчука відновити перемир'я в зоні ООС з 1 квітня росіяни відкинули.