UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські окупанти стягують резерви на Сєвєродонецьк і Попасну — Гайдай

Ворожа армія переміщує туди сотні одиниць техніки.

Військові Росії знімають усі свої резерви на деяких напрямках, перекидаючи їх на місто Сєвєродонецьк, а також на район Попасної, Золотого й Комишувахи Луганської області. Про це повідомив голова ОВА Сергій Гайдай у ефірі телемарафону.

Він зазначив, що ситуація в Сєвєродонецьку залишається стабільно важкою. 

Загарбники контролюють більшу частину міста, однак не захопили його повністю — бої продовжуються. Саме тому спрямовують туди значну кількість резервів, аби “виконати вже анонсоване”. За словами Гайдая, росіяни вже відзвітували про “повний контроль” над Сєвєродонецьком.

Як сказав очільник ОВА, окупанти також досі бажають “перерізати” трасу Лисичанськ - Бахмут, встановивши контроль над нею. Однак там у них теж нічого не виходить. 

“Ми бачимо, що дуже величезну кількість резервів туди кинуто. Сотні одиниць техніки щоденно проходять через Луганщину в цих напрямках”, — наголосив Гайдай.

Читайте також: Російські війська мають частковий успіх поблизу Сєвєродонецька — Генштаб ЗСУ

Водночас, він запевнив, що шляхи для постачання допомоги чи для відступу українських захисників у Сєвєродонецьку зберігаються. 

Раніше британська розвідка повідомляла, що за останні 48 годин Росія, ймовірно, відновила свої зусилля для руху на південь від Ізюма з метою просування вглиб Донецької області та захоплення сил ЗСУ в Сєвєродонецьку для подальшого їх оперативного оточення.