UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські окупанти запускають військово-транспортний паром Маріуполь-Єйськ-Маріуполь

Під виглядом цивільного, судно буде завозити російську військову техніку в окуповане місто

В серпні росіяни запускають військово-транспортний паром Маріуполь-Єйськ-Маріуполь під виглядом цивільного – повідомляє радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його повідомленням, минулого тижня росіяни анонсували запуск пасажиро-транспортного парому Єйськ-Маріуполь. Рейс організувала транспортна компанія Міноборони Росії. Тоді його рух можна було спостерігати за допомогою спеціального сервісу для відстеження руху суден – Marinetraffic. Відповідно до даних сервісу, з Новоросійська паром “Лаврентіий” пройшов через Керченську протоку в Єйськ і став в порту.

Та за словами радника мера окупованого міста, паром цивільних пасажирів возити не буде, а виконуватиме виключно роль військового транспорту на замовлення Міноборони Росії і окупанти це особливо не приховують.

«Наші джерела з порту повідомляють, що до зустрічі готують окрему охорону та режим прийому досить суворий. Будуть вантажівки, але що вантаж в середині - не будівельні матеріали», - зазначає радник мера.

За інформацією Андрющенка, росіяни вже «замаскували» свій транспорт і він зник з сервісу «Marinetraffic».

«Сьогодні “Лаврентій” пропав з радарів. Абсолютно. Навіть схожого безіменного судна в акваторії Азову немає. Хоча Єйські пабліки постять його фото з порту», - зазначає Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполь прибули п'ять великих автобусів із військовими РФ, посилюють охорону порту — радник мера 

За його словами, таку тактику росіяни використовують, коли займаються мародерством, адже два судна з трьох, що вивозили металопрокат з Маріупольського порту не відображались в системі «Marinetraffic»,  інформація про них отримали шляхом візуального підтвердження.

На думку Андрющенка, запустивши паром, росіяни мають на меті створити повноцінну військово-транспортну базу в окупованому Маріуполі.

Читайте також: Окупанти намагаються запустити роботу зернового терміналу у порту Маріуполя — радник мера

Нагадаємо,  раніше повідомлялось про те, що російські окупанти перетворили маріупольський морський порт на військово-транспортний пункт, куди звозять зброю для забезпечення наступу на сході та на півдні України.