UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські окупанти обстріляли український Нью-Йорк: фоторепортаж

Під ворожим вогнем опинилися житловий будинок і гараж, інформації про постраждалих немає.

Бойовики російсько-окупаційних формувань ввечері в четвер, 15 липня, завдали удару по приватному сектору селища міського типу Нью-Йорк Донецької області. Про обстріл повідомив голова обласної державної адміністрації Павло Кириленко.

«Сьогодні близько 19:30 російські окупанти вчинили обстріл смт. Нью-Йорк, вкотре довівши, що життя мирного населення для них нічого не варте», - написав він у Facebook

Серйозні пошкодження отримали житловий будинок і гараж місцевих мегшканців. Інформації про постраждалих станом на 20:50 не було.

Поліція попередньої кваліфікувала дії окупантів як порушення законів і звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу).

1 липня Верховна Рада проголосувала за перейменування смт. Новгородського в Нью-Йорк, повернувши селищу історичну назву, яку він носив до 1951 року.

Читайте також: Випустили три десятка снарядів: окупанти артилерійським вогнем знищили будинки і підстанцію в прифронтовому селищі

Житлові квартали населених пунктів у зоні ООС регулярно зазнають обстрілів з боку бойовиків російсько-окупаційних формувань, мирні мешканці гинуть і отримують поранення.

Підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій на ротаційній основі влітку ремонтують будинки місцевих мешканців у прифронтових селищах Донеччини та Луганщини.

Минулого року було відремонтовано 982, всього за час ООС - понад 1800 об'єктів, а за час АТО і ООС - 2300.