UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські окупанти евакуюють системи ППО в глибокий тил – Генштаб

Військові РФ сподіваються вберегти свою техніку від знищення.

Після просування українських захисників на кількох напрямках російські війська намагаються провести евакуацію своїх систем протиповітряної оборони з зони активних бойових дій углиб тимчасово захоплених ними територій та в РФ. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

Зокрема, у ніч з 11 на 12 вересня було зафіксовано рух ворожих колон із комплексами С-300 й "Бук" з міста Лутугине, що неподалік Луганська, у сторону державного кордону України та Росії.

Як зазначається, таким чином командування підрозділів ППО окупантів сподівається зберегти певні зразки бойової техніки.

Військові РФ наразі мають вкрай низький морально-психологічний стан через успішні дії ЗСУ і знищення значної кількості особового складу загарбників.

Читайте також: ЗСУ завдали удару по скупченню техніки військ РФ в районі Голої Пристані та Дудчан

Щоб примусити своїх солдатів воювати проти України, командування російських окупаційних підрозділів погрожує їм відправкою на передові позиції без зброї. У результаті таких дій до 50 мобілізованих з міста Горлівка відмовилися від подальшої участі в бойових діях на території нашої держави.

Раніше стало відомо, що з метою попередження втечі своїх підрозділів з поля бою, російські загарбники продовжують використовувати «загороджувальні загони».