UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські найманці в Донбасі чотири рази порушили режим тиші і обстріляли приватний сектор

Приватні будинки терористи обстрілювали з 120 мм міномета

За останню добу російські найманці чотири рази порушили режим припинення вогню в Донбасі, українські військовослужбовці не постраждали.

Про це йдеться в повідомленні пресцентру штабу операції Об'єднаних сил в Facebook.

"Упродовж поточної доби, 25 грудня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню. Бойових втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає", - відзначили в штабі ООС.

Всі провокації російсько-окупаційні війська здійснили в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Так, на Приазов'ї, неподалік Водяного, ворог чотири рази відкривав вогонь поблизу українських позицій з мінометів калібру 120 і 82 міліметри, випустивши при цьому 12 і 8 хв відповідно. Також противник вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Пізніше в штабі додали, що терористи обстріляли зі 120 мм міномета приватний сектор у Водяному, внаслідок обстрілів ніхто не постраждав.

"Сьогодні, 25 грудня, збройні формування Російської Федерації обстріляли приватний сектор населеного пункту Водяне з міномета калібру 120 мм. Одна з мін потрапила у двір місцевих жителів. На щастя, в результаті злочинних дій російсько-окупаційних військ, ніхто з мирних жителів не постраждав", - йдеться в повідомленні ООС.

Нагадаємо, протягом четверга, 24 грудня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано п'ять порушень режиму припинення вогню поблизу трьох населених пунктів. При цьому один український воїн отримав вогнепальне поранення, ще один - поранення в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої.

З 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, в черговий раз заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.