UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські командири зіткнулись із складною дилемою на Донбасі та півдні — британська розвідка

Вона пов’язана із наступом ЗСУ на півдні.

На Донбаському та Херсонському напрямках тривають бої без особливих результатів. Як наслідок російське командування зіткнулось із дилемою, чи посилити наступ на сході, чи зміцнити оборону на заході, зазначають в Міністерстві оборони Британії.

Так, 18 липня 2022 року розвідка виявила російський завод з ремонту військової техніки поблизу села Барвінок Білгородської області Росії, за 10 км від кордону з Україною.

Ушкоджень зазнали щонайменше 300 машин, включаючи основні бойові танки, бронетранспортери та вантажівки загальної підтримки.

«Крім добре задокументованих кадрових проблем, Росія, ймовірно, продовжує мати проблеми із ремонтом тисяч бойових машин, які були пошкоджені під час дій в Україні», - зазначили в британській розвідці.

Читайте також: В Херсонській області українські захисники знищили російську батарею ЗРК С-300 — ОК «Південь»

Радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань вважає, що українські військові зможуть звільнити всю Херсонщину до вересня. Активний контрнаступ ЗСУ у Херсонській області або от-от розпочнеться, або вже триває. Такого висновку дійшли і експерти американського Інституту вивчення війни (ISW). 

Чому агресор провалив перший етап вторгнення і не зміг досягти успіху в другому? Які завдання має вирішити наша армія на третьому етапі, щоби витіснити росіян з України? Якими є наслідки перемир'я, до якого Путін схилятиме Україну? Читайте у статті генерал-майора Сергія Савченка «Чекаєте на потужну вогневу підготовку та контрнаступ? Цього не буде. Все вже почалось».