UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російські десантники відмовляються їхати воювати в Україну - розвідка

На офіцерські посади призначають контрактників без бойового досвіду

Російські офіцери-десантники масово відмовляються їхати воювати в Україну. Командування замінює їх на контрактників без офіцерських звань і досвіду участі в бойових діях. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР).

«Після грандіозних втрат, яких зазнали російські десантники в результаті бойових зіткнень із захисниками України, командування повітрянодесантних військ хоча б частково намагається відновити їхній морально-психологічний стан та боєздатність. Основну увагу приділяють підрозділам де було знищено понад 60 відсотків особового складу та частинам де особовий склад деморалізований і відмовляється від подальшого проходження служби», - зазначають в ГУР.

За даними розвідки, великою проблемою для росіян є масова відмова від участі у війні командирів десантників.

«На посади від командира взводу до командира батальйону, з подальшим виїздом в Україну, відмовляються йти навіть контрактники, яким терміново були присвоєні офіцерські звання», - додають в розвідці.

За інформацією розвідників, зараз у командуванні російських повітряно-десантних військ працює комісія Генерального штабу РФ. Дана комісія має провести розслідування за кожним фактом відмови. Командирів будуть вмовляти повернутися до своїх підрозділів обіцяючи соціальні пільги та нагороди.

Читайте також: Підрозділи “ЛНР” відмовились від ініційованої Кремлем атаки та скаржаться на виснажливі темпи наступу

Нагадаємо, за даними розвідки, росіяни відмовляються підписувати контракти з Міноборони РФ, щоб не воювати в Україні.