UA / RU
Підтримати ZN.ua

Журналіст Керролл з посиланням на ГУР МО: російське командування панікує

Україна тим часом все ще дотримується режиму тиші. 

Цієї ночі ЗСУ з допомогою HIMARS розбили колону російської техніки у Рильську Курської області. Це ознака того, що російське командування у паніці перекидає свої сили на цю ділянку. Про це повідомляє журналіст The Economist Олівер Керролл, посилаючись на джерела у ГУР МО. У дописі на своїй сторінці у соцмережі X він також опублікував відео ураженої російської техніки. 

"Багато вантажівок. Десятки трупів, які все ще димлять. Українське джерело в розвідці, з яким я розмовляв учора, сказало мені, що росіяни "запанікували" і перекидають сили в райони, контрольовані українською вогневою міццю", — прокоментував це відео журналіст. 

Читайте також: Bloomberg: Прорив кордону у Курській області — перше з часів Другої світової вторгнення іноземних військ у Росію

Тим часом ЗМІ вже роблять припущення, що у Рильську росіяни внаслідок цієї атаки втратили від 200 до 490 військових. Адже зафіксовано ураження двох десятків вантажівок, кожна з яких може перевозити по 35 окупантів. Тобто цей випадок може стати однією з найбільших разових втрат російської армії з початку повномасштабної війни.