UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська влада «націоналізувала» майно Яценюка та Джамали в Криму

В тому числі забрали землю, яка була записана на родичів.

Російська окупаційна влада Криму заявила про «націоналізацію» активів українських політиків та активістів на окупованому півострові. Зокрема, йдеться про власність колишнього прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та співачки Джамали, пишуть російські ЗМІ.  

Як заявив голова так званого «кримського парламенту Владімір Константінов, окупанти оформили як «державну власність» навчальний корпус, гараж та земельну ділянку  Яценюка у Ялті.

Читайте також: Росіяни будують фортифікації уздовж узбережжя Криму

Також привласнено майно рідних Сусанни Джамаладінової, відомої як Джамала. Мова йде про дві земельні ділянки і житлову будівлю в Алушті.

«Згідно з документами, вони оформлені на її родичів», - зазначив російський чиновник та додав, що українська співачка знаходиться в Росії у розшуку «за поширення фейків про російську армію».

Читайте також: Суд націоналізував майно держзрадника Балицького. На практиці держава отримає крихти

Загалом російська влада вирішила привласнити понад 110 об'єктів українських фізичних та юридичних осіб, оскільки вони «займають ворожу позицію щодо Росії та підтримують київський режим».

Так званий глава Криму Сєргєй Аксьонов у свою чергу повідомив, що всі захоплені російською владою об’єкти планують продати на аукціонах, а вилучені від продажу гроші відправлять на спонсорування потреб російської армії.

Зазначимо, що ще торік російська влада захопила квартиру дружини президента України Володимира Зеленського Олени в Ялті. Згодом її продали за 44,3 мільйона рублів (приблизно 476 тисяч доларів – ред.).