UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська тактика батальйонно-тактичних груп зазнала поразки в Україні — британська розвідка

БТГ була однією з основ російської військової доктрини.

Протягом останніх трьох місяців російські війська в Україні здебільшого припинили розгортання як батальйонно-тактичні групи, зазначають аналітики Міністерства розвідки Великої Британії. 

Концепція БТГ відігравала важливу роль у російській військовій доктрині протягом останніх десяти років і передбачала інтеграцію батальйонів із повним спектром допоміжних підрозділів, включаючи бронетехніку, розвідку та  артилерію на відміну від звичайної західної практики.

Однак під час високоінтенсивних широкомасштабних бойових дій в Україні виявились внутрішні недоліки концепції БТГ. Зокрема відносно невеликий розподіл бойової піхоти в БТГ часто виявлявся недостатнім.

“Децентралізований розподіл артилерії не дозволив Росії повністю використати свою перевагу в кількості гармат; і деякі командири БТГ були уповноважені гнучко використовувати можливості так, як була розроблена модель груп”, - зазначають у британській розвідці. 

Згідно з даними Інституту вивчення війни, попри те, що  росіяни готують нові масовані удари по Україні цього тижня, однак вони зосереджені швидше на збереженні заданого темпу атак, а не на їх ескалації ситуації.