UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська розвідка знаходить 60% необхідної інформації у соцмережах. Як не стати джерелом ворога?

У СтратКомі нагадали українцям основні правила, яких громадяни повинні були дотримуватися ще від початку повномасштабної війни. Багато хто продовжує нехтувати ними. 

Комітет Стратегічних комунікацій ЗСУ інформує, що щонайменше 60% інформації, яку потребують росіяни, розвідка країни агресора знаходить у соцмережах. У повідомленні СтратКому на Tg-каналі сказано, що лише одне необережне повідомлення може закінчитися зривом цілої операції чи, що ще гірше, загибеллю українців чи втратою техніки.

"Є інформація, на яку вдень та вночі полює ворог. Ця інформація іноді сама потрапляє йому до рук через чиюсь необережність, — розповідають у комітеті. — Необдумано викладені фото та відео про діяльність Збройних Сил — основне джерело. Автори хайпових повідомлень ризикують отримати кримінальні вироки". 

Тож у ЗСУ поділилися рекомендаціями, які повинні допомогти українцям. Не можна знімати та поширювати інформацію про:

Читайте також: Звільнення Андріївки: ІПСО від Третьої ОШБр прямо на полі бою – промовисті кадри

Українців від початку повномасштабної війни Росії проти України закликали дотримуватися усіх вищезгаданих правил. Втім, громадяни досі часто порушують їх, особливо під час ракетних ударів чи терору росіян з допомогою БпЛА, коли знімають роботу ППО/ПРО та мобільних вогневих груп. Тим часом у ЗСУ продовжують застерігати, що ніхто не повинен знати про плани війська. А інформаційна тиша — це також про внесок у перемогу.