UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська ракета влучила у шведський завод SKF у Луцьку – ЗМІ

Троє людей загинули внаслідок атаки.

Завод у Луцьку, куди цієї ночі потрапила російська ракета, належить шведському виробнику підшипників SKF.

"Минулої ночі стався напад на місто Луцьк в Україні, і внаслідок цього нападу постраждав наш завод", - заявив прес-секретар SKF Карл Бьорнштам, передає Reuters.

Він додав, що в результаті атаки загинули троє людей.

Читайте також: Нічна ракетна атака: на Прикарпатті уламки ракети пошкодили будинок

Бьорнштам сказав, що компанія розгляне наслідки атаки та пошкодження підприємства, але додав, що її основна увага зосереджена на співробітниках та їх безпеці.

Згідно з останнім звітом компанії про прибутки та збитки, у найбільшого у світі виробника промислових підшипників в Україні працює близько 1100 співробітників, більшість з яких працюють на заводі в Луцьку.

У звіті також йдеться, що на завод у Луцьку припадало близько 0,5% від загального обсягу виробництва SKF у 2022 році.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що внаслідок атак у вівторок громадянську інфраструктуру, включаючи школи та лікарню, було пошкоджено загалом у восьми регіонах. За словами прем'єр-міністра, частина центрального міста Сміла залишилася без води після того, як дві ракети потрапили до Черкащини.

Раніше повідомлялося, що внаслідок ракетного удару, завданого росіянами в ніч проти 15 серпня, на одному з підприємств Луцька спалахнула пожежа. Через ракетні обстріли полум'я охопило і одне з підприємств Дніпра та верхні поверхи будинку у Львові.