UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська ДРГ намагалась зайти в тил підрозділів ЗСУ на Херсонщині, відбувся бій – ОК «Південь»

Спецтехніка ЗСУ підірвалась на вибуховому пристрої, але все обійшлося.

На південній ділянці фронту тривають важкі бої. ЗСУ знищують особовий склад, техніку та боєкомплекти російської окупаційної армії. Серед неприємного – українська спецтехніка минулої доби підірвалась на вибуховому пристрої та працювала ворожа ДРГ. Про це повідомила пресслужба оперативного командування «Південь». 

«Вдень у Великій Костромці на півдні Дніпропетровщини, при проведенні польових робіт, робоча техніка наїхала на вибуховий пристрій та підірвалась. Обійшлось без постраждалих», – йдеться в повідомленні ОК «Південь».

Загалом, повідомили там, ситуація на південнобузькому напрямку стабільно складна, але контрольована. Росіяни намагаються утримати зайняті рубежі, застосовуючи авіацію, артилерію, реактивні системи залпового вогню та міномети. Також вони активізували повітряну розвідку. Окрім того, вони тероризують прифронтові населені пункти.

Читайте також: За день росіяни вдарили по районах понад 25 населених пунктів України – Генштаб

На Херсонщині у районі нещодавно деокупованої Нової Кам’янки ворожа диверсійно-розвідувальна група намагалась обійти позиції ЗСУ. Відбувся стрілецький бій – ворог зазнав втрат та відступив.

Авіація ЗСУ завдала 11 ударів по скупченнях особового складу, техніки та по засобах ППО окупантів. Нашими ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 250 вогневих завдань.

Підтверджені втрати ворога складають 22 військових, чотири танки, два міномети, самохідну крупнокаліберну гаубицю «Акація», ЗРК «Тор-М2» та три одиниці автобронетехніки. Також знищено два склади боєприпасів, пошкоджено ще один танк, самохідну гаубицю «Мста-С» та РСЗВ «Град», а також одиниці автобронетехніки.

Попри штормову погоду вороже корабельне угруповання збільшено до дев’яти одиниць, серед яких два великі десантні кораблі та два надводні ракетоносії, заряджені «Калібрами».

Читайте також: РФ завдала ракетного удару по Одеській області: пошкоджено об'єкт інфраструктури

Нагадаємо, у вечірньому зведенні Генштабу йшлося, що протягом понеділка, 17 жовтня, українські бійці знищили три російські склади боєприпасів та 25 «Шахедів». А вже після цього, пізніше ввечері, ЗСУ знищили ще вісім таких дронів-камікадзе і дві крилаті ракети.