UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська армія вдарила ракетами по нафтобазі під Кривим Рогом

Загарбники також продовжили артилерійські обстріли двох районів Дніпропетровщини, є загибла й поранені.

Російські військові ввечері 5 вересня завдали двох ракетних ударів по нафтобазі на території Карпівської громади в Криворізькому районі Дніпропетровської області. Про це повідомило Головне управління ДСНС України на Дніпропетровщині у Facebook і голова обласної ради Микола Лукашук у Telegram.

Як зазначається, внаслідок ворожої атаки було знищено всі запаси палива. На об’єкті здійнялася сильна пожежа, яку наразі намагаються ліквідувати вогнеборці. 

Інформацію про постраждалих і масштаби завданих руйнувань рятувальники ще уточнюють. 

Також у ДСНС уточнили наслідки російських обстрілів міст Апостолове й Зеленодольськ Криворізького району з РСЗВ "Ураган".

Там розповіли, що в Апостолово від ударів загинула 85-річна жінка. Ще двох жінок і одного чоловіка госпіталізували у важкому стані через отримані поранення.

Окупанти пошкодили газопровід на території міста, спричинивши загоряння господарчої споруди, яке вже вдалося приборкали.

"Пошкодженi 13 приватних будинків, побитi 27 сонячних панелей та 4 автомобілі. Рятувальники виявили безпечні уламки снаряду й один, який потребував знищення. Його сапери вже знешкодили", – розповіли в повідомленні.

Внаслідок атаки РФ по Зеленодольську ніхто не дістав поранень. Водночас, ворог пошкодив виробничі споруди підприємства. На місці влучань було виявлено численні воронки й ще один небезпечний бойовий елемент снаряду, який згодом знищили піротехніки.

Читайте також: Окупанти завдали удару по Миколаєву ракетами С-300

Крім цього, російська армія, як і 4 вересня, вкотре обстріляла Нікопольський район Дніпропетровської області. Там у селищі Червоногригорівка розпочалася пожежа на 3,5 гектара територій.

"Горіла лісосмуга та сухі залишки пшениці після жнив. Була загроза для високовольтної лінії електропередач. Вогонь загасили", – йдеться в повідомленні.

За даними ДСНС, у Червоногригорівці теж ніхто не постраждав. 

Нагадаємо, днем раніше ЗСУ збили дві російські ракети у Дніпропетровській та Миколаївській областях.