UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська армія має частковий успіх на двох напрямках – Генштаб ЗСУ

Наразі окупанти концентрують зусилля на тому, щоб продовжувати наступ на цих напрямках.

Російські загарбники частково досягли успіху в бік населених пунктів Відродження-Кодема на бахмутському напрямку, а також на шляху Донецьк-Піски на авдіївському. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у вечірньому зведенні.

Як зазначається, наразі в Донецькій області ворожа армія зосереджується на наступі на цих двох напрямках: бахмутському й авдіївському.

Також солдати РФ систематично застосовують там засоби вогневого ураження, щоб скувати дії наших захисників і не дати їм перемістити сили на загрозливі напрямки.

Водночас, на бахмутському напрямку ЗСУ з успіхом відбили всі спроби окупантів просунутися в напрямках Роти-Вершина, Покровське-Бахмут, Володимирівка-Яковлівка та Клинове-Зайцеве. Росіяни зазнали втрат і були змушені повернутися назад.

Противник обстрілював з артилерії райони Бахмута, Зайцевого, Покровського, Яковлівки, Соледара, Веселого, Курдюмівки й Залізного. Також став інтенсивніше використовувати там авіацію, завдавши нею ударів неподалік Соледара, Бахмута, Яковлівки, Покровського й Кодеми.

На авдіївському напрямку російські війська хотіли провести штурм на шляху Мінеральне-Авдіївка, але теж отримали відсіч від українських бійців та відступили.

Загарбники вели обстріли районів Авдіївки, Нетайлового та Нью-Йорка, завдали авіаударів поблизу Авдіївки й Новобахмутівки.

Читайте також: Війська РФ намагаються приховати втрати після удару ЗСУ по готелю в Хрустальному

Крім цього, армія РФ намагалася наступати і в бік Новолуганське – Івано-Дар’ївка, що на краматорському напрямку. Але Збройні сили України відбили ці дії та змусили її відступити.

Там окупанти здійснили обстріли поблизу Сіверська, Верхньокам’янського, Серебрянки, Званівки й Донецького. Ударили з авіації неподалік Серебрянки та вели розвідку безпілотниками біля Кривої Луки.

Відомо також, що росіяни зазнали невдачі та відійшли, коли намагалися покращити тактичне положення на шляху Тернова-Байрак на харківському напрямку.

Вони застосували танки, реактивну та ствольну артилерію для обстрілів районів Харкова, Чугуєва, Дементіївки, Протопопівки, Гусарівки, Чепіля, Питомника і низки інших населених пунктів. Авіаудар агресора було зафіксовано біля Верхнього Салтова.

На слов’янському напрямку діяли розвідувальні групи ворога неподалік Довгенького й Долини, які згодом відійшли.

Військові РФ там били зі ствольної та реактивної артилерії по районах Курульки, Грушувахи, Дібрівного, Адамівки, Долини, Краснопілля, Мазанівки, Великої Комишувахи, Василівки Першої і Хрестища. Крім того, ударили авіацією поблизу Дібрівного.

Раніше повідомлялося, що українські захисники звільнили ще сім населених пунктів на Херсонщині. Загальна кількість деокупованих н.п. області зросла до 53.