UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росії не вдасться захопити Донбас повністю — ОП

Усі підтвердження військових злочинів РФ будуть передані у Гаагу. 

Голова офісу президента Андрій Єрмак вважає, що Росія "зламає зуби", але не захопить Донецьку та Луганську області в межах адміністративних кордонів, як би цього не хотіла Москва. Про це він повідомив на своєму Телеграм-каналі. 

"Росія не може окупувати всю територію Донецької та Луганської областей. ЗСУ стоять, тому Кремль продовжує тактику терору. Вони обстрілюють житлові будинки Сєвєродонецька, вбили мирних людей на вокзалі Краматорська. Вони хочуть знищити людей разом з містами, але ця тактика не спрацює", - написав Єрмак.

Він також зазначив, що зараз можна лише уявити той масштаб злочинів та жаху, які окупанти продовжують коїти в Маріуполі. 

"Чув як хтось в ефірах порівнював Маріуполь зі Сталінградом. Мені не подобається таке порівняння. Ми повинні всі зрозуміти, що агресія Росії проти України - унікальна, і злочини проти мирних людей, геноцид - є також унікальними для світу. Не буде ніякого "нашого Сталінграду", а після перемоги буде Маріуполь, Буча, Ірпінь, Гостомель, Бородянка…", - підкреслив Єрмак.

Голова ОП додав, що всі підтвердження військових злочинів РФ будуть передані у Гаагу. 

Читайте також: ЗСУ контролюють більшу частину Маріуполя — радник мера

Нагадаємо, у Міноборони Британії зазначили, що російські операції як і раніше зосереджені на Донбасі, Маріуполі та Миколаєві. За підтримки військово-морських сил РФ тривають пуски крилатих ракет по території України.