UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіянка намагалася переправити чотирьох українців у Румунію – ДБР

Їм усім загрожує покарання.

У Чернівецькій області правоохоронці затримали росіянку, яка намагалася незаконно переправити чотирьох українців у Румунію. Тепер їм усім загрожує відповідальність, повідомили в Державному бюро розслідувань.

За інформацією ДБР, 49-річна колишня мешканка Хабаровська, яка останні п’ять років проживає на заході України, хотіла незаконно переправити у Румунію чоловіків призовного віку. За допомогу у перетині кордону від чотирьох «клієнтів» жінка отримала 5000 євро та 18 100 доларів.

Читайте також: Під суд піде керівник з Міноборони, який за 1,5 тисячі доларів допомагав військовозобовʼязаним виїзджати за кордон

Якщо провину доведуть, жінці загрожує від трьох до п’яти років за ґратами. А на чоловіків прикордонники склали адміністративні протоколи за спробу незаконного перетинання кордону. Таке порушення передбачає штраф у розмірі від 3 400 до 8 500 гривень або адміністративний арешт.

Раніше ДБР викрило схему продажу підроблених військово-облікових та медичних документів про непридатність до військової служби.