UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни зруйнували сучасний велокомплекс у Лимані

Його відкрили лише торік восени.

У місті Лиман Донецької області російські окупанти знищили сучасний велосипедний комплекс зі спеціалізованою трасою BMX, який  був єдиним у своєму роді на всю Україну. Як повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, комплекс відкрили торік у вересні.

«Тепер цей комплекс став ще однією “військовою ціллю” російської армії. Зруйновано адміністративну будівлю, значних пошкоджень зазнали унікальні стартова рампа та траса BMX з трамплінами та віражами», - написав він.

Також постраждала п’ятиповерхова будівля гуртожитку поруч, де були обладнані тренажерний зал із силовим та інтерактивним обладнанням, медичний і масажний кабінети, конференц-зала, їдальня та кімнати для проживання. У будівлі вибито вікна та частково пошкоджено дах.

У 2022 рік на спортивному об’єкті планували провести щонайменше два всеукраїнських турніри та один міжнародний.

Велокомплекс перед відкриттям восени 2021 року

Читайте також: Війська РФ обстріляли вісім населених пунктів у Донецькій області: зруйновано 27 цивільних об'єктів

Російські війська імовірно контролюють більшу частину Лимана Донецької області. За словами аналітиків британської розвідки, захоплення цього міста є значною перевагою, адже тут сконцентровані стратегічні об'єкти: великий залізничний вузол та залізничні й автомобільні мости через річку Сіверський Донець.