UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни змінили схему польотів своїх винищувачі під час атак: у розвідці оцінили ситуацію

З моменти зльоту ворожих бортів в нашої сторони є година, аби прослідкувати маршрут. Далі відбуваються пуски ракет. 

Заступник начальника ГУР МО Вадим Скібіцький розповів, що від жовтня росіяни використовують змінені схеми польотів своїх винищувачів під час ракетних атак. Все це для того, аби уникнути нашої ППО. Під час інтерв'ю The New York Times він констатував, що це знижує ефективність російської авіації. 

ЗМІ зазначає, що розвідка України зазвичай має годину від моменту зльоту винищувача з бази до місця, де здійснюються пуски ракет. Саме за цей час фахівці повинні відстежити політ. 

За словами Скібіцького, є чотири основні маршрути, з яких росіяни намагаються проникнути в українських повітряний простір: 

ід час великомасштабних атак, у ході яких з інтервалом у кілька хвилин було випущено до 100 ракет, вони одночасно летять із усіх боків", - зазначив Скібіцький. 

Читайте також: Через потужний шторм на Чорному морі росіяни не виводять свої ракетоносії – ОК «Південь»

Нагадаємо, глава ГУР МО Кирило Буданов заявив, що у російських військових ракет для ударів по Україні залишилося ще на кілька масових атак.  Він зазначив, що запаси високоточного озброєння там вже підходять до завершення: "Як бачимо, вони вирішили йти до кінця, тобто до нуля".