UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни завдали удару по онкогематологічному корпусу лікарні "Охматдит"

На разі на місці тривають рятувальні та пошукові роботи.

Російські війська завдали ракетного удару по Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит" в Києві, внаслідок чого одна будівля на території медичного закладу частково зруйнована, а лікувальний корпус зазнав серйозних пошкоджень.

Як зазначила народна депутатка Ірина Геращенко, під удар потрапив новий корпус лікарні, де знаходиться онкогематологічне  відділення та лікуються діти із найскладнішими захворюваннями з усієї України.

«Цей корпус довго будувався , потім ми шукали найкраще для нього обладнання, аби рятувати українських малюків. Сьогодні російські терористи знищили дитячу лікарню», - написала вона.

На разі на території медичного закладу тривають рятувальні роботи – усі розбирають завали зруйнованої частини будівлі, під якими можуть бути люди.

Як зазначають лікарі медзакладу, майже знищено операційні цього відділення лікарні, пошкоджено цінне обладнання, двері та вікна. Зокрема під час атаки у відділенні тривали дві складні операції, які не могли перервати.

Водночас за даними ZN.UA руйнувань зазнало відділення токсикології, але дітей в той момент у будівлі вже не було

У свою чергу  hromadske із посиланням на  виконувачку обов’язків завідувачки реанімаційного відділення повідомило, що діти в момент обстрілу були у підвалі, а  постраждав персонал відділення.

Як повідомив президент Володимир Зеленський, під завалами зруйнованої будівлі можуть бути люди. Точна кількість поранених і загиблих наразі невідома.

«Дитяча лікарня «Охматдит» у Києві. Одна з найважливіших не лише в Україні, а й у Європі виключно ДИТЯЧА лікарня. … Росія не може не знати, куди летять її ракети, і повинна сповна відповісти за всі свої злочини: проти людей, проти дітей, проти людяності загалом», - написав він.

Київська міська державна адміністрація повідомила, що зараз пацієнтів дитячої лікарні Охматдит евакуюють до інших комунальних медичних закладів Києва.

Доповнюється