UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни залишили багато пасток на Київщині, повертатися небезпечно – ОВА

На блокпостах при в’їзді в Київ та околиці людей пропускатимуть, але наразі ніхто не може дати гарантії, що це безпечно.

Лише за цей тиждень Київщині знешкодили 11 тисяч боєприпасів, в обласній військовій адміністрації закликають місцевих жителів не поспішати з поверненням. Це і міни, які не розірвалися, і встановлені пастки, розтяжки, зазначив в ефірі телемарафону очільник відомства Олександр Павлюк.

"Є велика небезпека для людей. Дуже багато "сюрпризів" залишають нам росіяни в містах, звідки вони виходять. Це потрібно дуже ретельно перевіряти. Тільки після того ми зможемо дати людям доступ до їхніх об'єктів", - зазначив він. 

Павлюк уточнив, що на блокпостах при в’їзді в місто та область людей пропускатимуть, але гарантії, що це безпечно наразі надати не можуть.

Читайте також: Правоохоронці підтвердили смерть 1 222 жителів Київщини від рук російського ворога – Венедіктова

"Варто почекати, поки ми проведемо всі заходи. Для того, щоб зберегти майно, додатково великі сили зосереджені в цих районах. Тільки близько 600 поліцейських прибуло з інших районів, щоб цілодобово встановити контроль за збереженням майна, недопущенням мародерства".

Чи чекати нового наступу РФ на Київ, поки що точно не ясно, оскільки дії агресора можуть бути непередбачуваними. Щоб хоч трохи прояснити ситуацію, ми зібрали те, що з цього приводу говорять у Київській військовій адміністрації, ЗСУ, МВС, Офісі президента України, Пентагоні та адміністрації президента США.

Нещодавно у нас також вийшов матеріал про все, що потрібно знати про міни, щоб врятуватися і врятувати.