UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни вранці вдарили по житловому кварталу Запоріжжя, є постраждалі

Пошкоджені житлові будинки, садочок, автомобілі. 

© Іван Федоров/Telegram
© Іван Федоров/Telegram
© Іван Федоров/Telegram
© Іван Федоров/Telegram
© Іван Федоров/Telegram
© Іван Федоров/Telegram
© Іван Федоров/Telegram
© Іван Федоров/Telegram

Російські війська у понеділок вранці, 21 жовтня, завдали удару по житловому кварталу Запоріжжя, повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Вибухи в місті пролунали о 9:15. До цього Повітряні сили Збройних сил України попередили про загрозу застосування балістичного озброєння з Криму для низки областей України

За наданою Федоровим інформацією, попередньо, в місті  одна людина  поранена.

Також вибуховою хвилею пошкоджено будинки поряд.

Згодом Федоров повідомив, що щонайменше п’ять людей постраждало від російського удару по Запоріжжю.

«Чоловік 49 років та 48-річна жінка у важкому стані. Ще троє людей у стані середньої важкості. Медики надають їм всю необхідну допомогу», - зазначив голова ОВА.

В ДСНС пізніше повідомили, що число постраждалих зросло до семи. З них трьох людей деблокували з-під завалів дитячого садка, який опинився в епіцентрі удару.

Двоповерхова будівля дитячого садочка внаслідок удару російської ракети частково зруйнована. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджені легкові автомобілі, що знаходились поруч. Вогнеборці приборкали пожежу у двох металевих гаражах.

«Усіх постраждалих госпіталізували до медичного закладу. Їх кількість може збільшитися, оскільки надзвичайники продовжують пошукові та аварійно-рятувальні роботи. Під завалами, ймовірно, перебувають ще люди», - зазначили в рятувальній службі.